Mąka typ 550

Mąka typ 550 jest to mąka ciemna wykorzystywana głównie do ciast drożdżowych, pączków, faworków, placków smażonych w głębokim tłuszczu. Doskonały składnik do ciasta naleśnikowego, makaronowego, pierogowego. Przez niektóre gospodynie wykorzystywana jest do zagęszczania zup, sosów i budyniów.

Wskazane Dzienne Spożycie -Porcja 100g zawiera
0% 344 kcal - Wartość energetyczna
0% 1.6 g - Tłuszcz
0% 0.3 g - kwasy tłuszczowe nasycone
0% 71 g - Węglowodany
0% 0.5 g - w tym cukry
0% 11 g - Białko
0% 0.01 g - Sól

Turka Invest Sp. z o.o.
Al. Krakowska 10
05-555 Tarczyn, Polska

Tel: +48 22 727 00 01
Fax: +48 22 727 94 01
E-Mail: info@turka.pl

© Turka - All Rights Reserved WebReklama